Україна — на 28 місці в світі за доступністю інтернету

Індекс доступності інтернету в Україні за рік покращився на 66%, що дало змогу нашій країні посісти 28 місце за цим показником у світовому Рейтингу цифрової якості життя.

Як свідчить Digital Quality of Life Index 2021 (DQL), за доступністю інтернету Україна відстає від Литви, але випереджає Польщу. Щоб заробити на 1 Гб мобільного інтернету, українцям достатньо в середньому попрацювати 4 хв., а щоб оплатити найдешевший тариф широкосмугового доступу до мережі — 1 годину 40 хвилин. У той же час світовий середній показник — 6 год. на пакет широкосмугового інтернету й 10 хв. на 1 ГБ мобільного.

При цьому, як зазначають експерти, якість доступу до інтернету в Україні погіршилася на 22% і наша країна зараз посідає 68 місце зі 110 в світі за цим показником.

Україна продемонструвала хороший прогрес у покращенні доступності інтернету (28 місце) та кібербезпеки (25 місце), але має значно нижчі результати в електронному урядування (61 місце), впровадженні електронної інфраструктури (42) та якості інтернету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд пропонує блокувати інтернет-магазини на прохання Держспоживслужби

Електронна інфраструктура України приблизно на 10% випереджає середньозважений показник, і наша країна посідає 18 місце в світі за кількістю осіб, які користуються інтернетом. Приблизно 93% українців користуються інтернетом.

Перше місце в світовому Рейтингу цифрової якості життя знову, як і минулого року, посіла Данія. На другому місці — Південна Корея, третя — Фінляндія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створення сайтів

Рейтинг DQL базується на результатах дослідження, яке охопило 110 країн світу та 90% всього населення планети. У своєму дослідженні фахівці оцінювали країни за п’ятьма критеріями: доступність та якість інтернету (провідного й мобільного), електронна інфраструктура, електронна безпека та електронне урядування.

Поділіться з другом:
© ВМБ: створення сайтів, 2013–2021