Сайт-каталог

Сайт-каталог – це один з найбільш затребуваних інтернет-ресурсів. Але чим же він характеризується і яка його відмінність від магазину? Розбираємося.

Що таке сайт-каталог?

На сайті-каталозі представлені товари або послуги компанії. Призначення такого сайту – надати потенційним клієнтам якнайповнішу інформацію про продукцію вашого бізнесу. Для кожного товару чи послуги в каталозі виділяють окрему сторінку, де розміщують опис, фото, відео, аудіоматеріали, характеристики, ціну тощо.

Усі товари (послуги) в каталозі структурують за видами, класами, категоріями для полегшення пошуку необхідних позицій.

Каталоги можуть налічувати сотні, тисячі й десятки тисяч сторінок, адже крім сторінок товарів і послуг туди входять різноманітні галузеві інформаційні матеріали, новини компанії, корисні статті та багато іншого. З огляду на це створення каталогу – досить копітка й непроста робота.

Чим каталог відрізняється від інтернет-магазину?

«Але це ж просто інтернет-магазин!», – скажете ви. Не зовсім. Точніше, зовсім ні, адже каталог не призначений для прямого продажу товарів з сайту. У каталогах не розміщують спеціального функціоналу для оформлення замовлень і оплати.

Каталог лише оприлюднює інформацію про продукт підприємства.

Кому підійде сайт-каталог?

Причини створення каталогу замість вебшопу можуть бути різні. Скажімо, до інтернет-магазинів існують спеціальні вимоги, яких деякі підприємства не можуть або не хочуть виконувати. Тому вони розміщують свої пропозиції у вигляді каталогу, а сам факт продажу чи оформлення замовлення має місце в офісі або фізичному магазині.

Виходячи з цього каталог потрібен тим продавцям чи виробникам, хто з якоїсь причини не планує вести інтернет-торгівлю.

Часто сайтами-каталогами користуються гуртові продавці, які торгують великими партіями. Ще одна причина зробити каталог, а не інтернет-магазин – часті зміни ціни товарів, скажімо, кілька разів на день. У такому разі значно зручніше про ціну домовлятися уже під час замовлення.

Що треба знати для створення сайту-каталогу

У першу чергу необхідно добре продумати структуру сайту, розбити товари на категорії, класи, види. При цьому важливо, щоб ці категорії не стали якимось неприємним відкриттям для відвідувачів, а були звичні й зрозумілі.

Треба добре розуміти специфіку товарів або послуг і надати повну й вичерпну інформацію. Від того, наскільки вдало ви опишете позиції каталогу, залежить його місце в пошуковій видачі.

Дуже важливо передбачити дії користувача на сайті й запобігти усім незручностям, зробити так, щоб він швидко знайшов потрібну інформацію і йшов з сайту вже готовим до замовлення.

Переваги сайту-каталогу

  • велика кількість сторінок з повною інформацією позитивно впливає на просування сайту і його позиції у видачі пошукових систем
  • асортимент товарів, перелік послуг, їхні описи можна змінювати будь-якої миті – для цього сайт має систему керування вмістом
  • чітка структура каталогу допомагає відвідувачам швидше знайти потрібні сторінки
  • незначне доопрацювання дає змогу перетворити каталог на інтернет-магазин і провадити онлайн-торгівлю

Замовити сайт-каталог:

    * Надсилаючи повідомлення, я даю згоду на отримання інформаційної розсилки від веб-студії "ВМБ" (не частіше 1 разу на місяць).

    Фото: Pexels

    Поділіться з другом:
    © ВМБ: створення сайтів, 2013–2021