Як зробити сайт самому

Питання про те, як зробити сайт самостійно, своїми руками й знаннями, постає перед багатьма. З кожним днем усе більше людей і організацій потребує мати власний сайт. Звичайно, у світі є безліч компаній, які готові їх зробити.

Але звертатися до веброзробників не обов’язково, адже зробити сайт можна й самому.

Багатьох лякає навіть думка про те, щоб взятися за створення сайту. Але не такий він страшний, той сайт, як вам здається або хтось розповідав.

Цей процес може бути легким, швидким і навіть цікавим (якщо ви любите щось творити й бачити результат своєї творчості).

Як зробити сайт: розбираємо за пунктами

Сайт — це комплекс файлів. Файли можуть бути різні: зображення, відео, текстові, програмні. Завдяки різним програмам ці файли об’єднуються і користувач бачить у своєму браузері сайт.

Ці файли мають десь зберігатися. І таке місце є — воно називається сервер. Більшість власників сайтів орендують місце для свого ресурсу в компаній, які мають сервери. Це називається «хостинг сайтів».

Сервер, на якому розміщують сайт.
Сайти розміщують на серверах. Фото: Brett Sayles / Pexels

Хостинг

Отже, перша операція: підібрати хостинг. Я рекомендую зареєструватися на сайті hostenko.com, бо тут є безплатний тестовий період 14 днів, досить якісний сервіс, фахівці компанії завжди допомагають і порадами, і практично.

А найбільший плюс: вам не треба самому шукати CMS (систему керування вмістом), встановлювати її на сервер і налаштовувати. Достатньо просто натиснути кнопку «Створити сайт», ввести потрібні дані, і система сама створить для вас сайт на WordPress (це один з найпопулярніших засобів керування контентом, який підходить для більшості пересічних завдань вебмайстра-початківця). Раджу починати саме з нього.

Встановлення сайту на хостинг можна проводити і вручну — так часто роблять наші фахівці. Замовити послугу можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи важко зробити сайт?

Як зробити сайт на WordPress

Для цієї системи створено мільйони різноманітних тем оформлення (шаблонів сайту) і розширень (плагінів), які виконують мільярди різних завдань. Після створення сайту вам треба вибрати той шаблон, який подобається і підходить для вашої діяльності, налаштувати його блоки й починати наповнювати ресурс.

Ми вміємо налаштовувати WordPress під будь-які потреби, від блогу й портфоліо до великого порталу й інтернет-магазину.

Тексти для сайтів можна писати самому або доручити копірайтерам.
Тексти для сайтів можна писати самому або доручити копірайтерам. Фото: Pexels

Вміст

Порожній сайт нікому не цікавий, тому для нього треба створювати контент — наповнення. Сюди входять тексти, зображення, відео, ігри — словом, усе, що ви можете розмістити й показати людям.

Найбільше пошукові системи цікавлять тексти, але вони також уміють індексувати зображення і відео. Пошуковим системам «подобається» новий унікальний якісний контент. Тобто якщо просто скопіювати в когось статті й фото та розмістити на своєму сайті, великої користі з цього не буде.

Тому треба або писати й фотографувати самому, або доручити це копірайтерам і фотографам чи ілюстраторам. У нас є і ті, і ті, і ті.

Замовити наповнення сайту просто — тисніть сюди.

Доменне ім’я

Якщо ви протягом 14 днів безкоштовного випробування зрозуміли, що вам все подобається, можна оплачувати хостинг і прив’язувати до нього постійне доменне ім’я.

Я раджу зареєструвати домен у компанії TheHost — тут реально найнижчі ціни, які я бачив.

Доменне ім’я бажано підбирати з урахуванням регіону, в якому ви плануєте працювати (або вже працюєте). Буде добре, якщо доменне ім’я повторюватиме назву вашого бренду чи компанії (або ваше ім’я та прізвище, якщо ваш бренд — це ви особисто).

Після вибору та реєстрації домен треба приєднати до сайту. Це проста процедура, виконується кількома діями (інструкції є на всіх сайтах реєстраторів та хостерів).

Або просто зверніться до нас: ми маємо окрему послугу реєстрації доменного імені й радо вам допоможемо (заходьте сюди).

Зробити сайт самому дуже просто й легко.
Зробити сайт самому дуже просто й легко. Фото: cottonbro / Pexels

Якщо ви виконали все, що описано вище, ви вже маєте сайт, який зробили самі. Не віримо, що вам не сподобалося!

Але попереду ще багато роботи: створення якісного вмісту, оптимізація сайту до вподобань пошукових систем і цільової аудиторії, розвиток свого ресурсу. Утім, можна обійтися і без усього цього. Просто вибирайте й замовляйте ті послуги, які вам потрібні, і ми про все подбаємо!

Які бувають сайти

Залежно від мети створення сайту і його призначення можна виділити багато видів. Серед них:

Напишіть нам, щоб отримати безплатну консультацію:

    * Надсилаючи повідомлення, я даю згоду на отримання інформаційної розсилки від веб-студії "ВМБ" (не частіше 1 разу на місяць).

    Поділіться з другом:
    © ВМБ: створення сайтів, 2013–2021