Як зробити сайт перекладача

Перекладачі дуже часто працюють як незалежні фахівці, фрилансери, тому зробити сайт для перекладача – один з важливих етапів професійного розвитку.

Навіщо перекладачу сайт

За допомогою власного сайту перекладач може:

  • просувати свій бренд – представляти себе як професіонала в інтернеті
  • залучати нових клієнтів (через пошукову видачу)
  • демонструвати свої найкращі роботи, видатні досягнення
  • розповідати про цікаві випадки з практики
  • поширювати власні знання
  • спілкуватися з читачами

Чому треба зробити сайт перекладача, а не розвивати сторінку в соцмережі?

Сторінки в соцмережах розвивати теж варто. Але головна перевага сайту в тому, що в міру просування персонального бренду сайт перекладача стає основним джерелом інформації про нього. Правильно наповнений матеріалами сайт приводить відвідувачів, зацікавлених у послугах перекладача.

Як зробити сайт перекладача. Фото: Karolina Grabowska / Pexels

Навіть якщо перекладача хтось комусь порекомендував, потенційний клієнт, найімовірніше, спершу пошукає в інтернеті, що це за людина й чим вона відома. Адже рідко буває таке, що про хорошого перекладача ніхто нічого не знає і не пише в мережі. І от такий допитливий майбутній замовник шукає ім’я та прізвище перекладача. Найкраще, якщо першим він побачить саме його персональний сайт із саме тією інформацією, яка потрібна.

Соцмережі в цьому плані значно програють особистим вебсайтам. Там не можна достатньо чітко структурувати потрібну інформацію, там немає нічого, чим можна клієнта «зачепити».

На своєму сайті перекладач може розповісти про себе, свій досвід, свої послуги, манеру роботи й особливості спілкування з клієнтом. Тому замовник натисне на кнопку «Написати» уже готовий до спілкування саме з цим фахівцем.

Яким може бути сайт перекладача?

Щоб зробити сайт перекладача ефективним, варто робити його не односторінковим, а додати туди окремі сторінки на кожну послугу (і детально їх розписати), завести блог з регулярною публікацією статей, описати всі етапи роботи, щоб зняти якомога більше запитань у відвідувача.

Що більш повна й доступно викладена буде інформація на сайті, то вища імовірність успішного отримання замовлення.

Напишіть нам для отримання консультації щодо створення сайту перекладача:

    * Надсилаючи повідомлення, я даю згоду на отримання інформаційної розсилки від веб-студії "ВМБ" (не частіше 1 разу на місяць).

    Поділіться з другом:
    © ВМБ: створення сайтів, 2013–2021